En skorstensfejer må ikke være fin på den

04 august 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er så skønt at se en skorstensfejer, når vedkommende er ude på sit arbejde, for det er et af de få tilbageværende erhverv, hvor man stadig har den samme mundering på fra top til tå.

Der er mange andre professioner, hvor man har skiftet til noget mere moderne tøj og noget, som der giver mere mening at være i, men for en skorstensfejer giver det stadig mening at bruge den gamle uniform.

Desuden er der jo en grund til, at den er sort: Den bliver som regel sværtet til, og derfor skal den tit rengøres, og det kan nogle gange kræve lidt ekstra knofedt.

Pointen er i hvert fald, at man kan spotte en skorstensfejer i Hirtshals på lang afstand og sådan set også alle andre steder i Danmark.

Men selvom skorstensfejeren er stolt af sit arbejde og holder hovedet højt med et smil, så er der mange ting, man kan blive udsat for i dette erhverv.

skorstensfejer

Det er ikke altid lige sjovt at være skorstensfejer

Det er jo ikke altid en flot forårsdag i Danmark, hvor det fungerer at være ude som skorstensfejer, men skorstenene skal stadig tjekkes efter.

Og så må man helst ikke være bange for højder eller have klaustrofobi.

Så kan man også ende med at finde fuglereder, områder med insekter og måske endda døde dyr, og den slags skal man vænne sig til, for der kan komme meget af den slags.

Så kan det være svært at forklare nogle kunder, hvad man skal bede dem om at holde øje med, og man kan ende med at arbejde på nogle mærke tidspunkter.

Det er heller ikke altid, at der faktisk er nogle kunde at snakke med, så det kan blive et ensomt arbejde at skulle være ude som skorstensfejer.

Så man skal ville det, hvis man vil være skorstensfejer. 

Flere Nyheder