Hvordan foregår en brystforstørrende operation?

09 august 2017
Camilla Skøtt
Hvordan foregår en brystforstørrende operation?

Går du rundt med en drøm om større bryster, men ved ikke helt, hvordan du skal gribe det an, og hvordan det i virkeligheden foregår? Vi har talt med specialisterne på Aleris-Hamlet, der hvert år hjælper mere end 1.000 kvinder med at få større bryster, og vi har samlet det hele i denne lille guide.

Forundersøgelsen er første skridt

Inden du overhovedet bestiller en tid til en brystforstørrende operation (BFO), skal du til en forundersøgelse på den udvalgte klinik. Her skal du i dialog med plastikkirurgen planlægge din operation, implantatets størrelse og profil.

Plastikkirurgen lytter til dine ønsker og med udgangspunkt i din anatomi og kropsbygning vejleder han eller hun dig, så du får taget den beslutning, der passer bedst til de drømme, du har.

Hvilket implantat skal du vælge?

Overordnet set findes der to forskellige former for brystimplantat: Saltvand og silikone. Silikone er det primære valg hos danskerne, da det imiterer det naturlige bryst bedst. Det er også en mulighed at anvende eget fedt til brystforstørrelsen, men alt det kommer du igennem, når du går i dialog med plastikkirurgen.

Sådan foregår operationen

Når implantatet skal lægges ind i brystet, så er der to forskellige muligheder: det kan lægges over eller under brystmusklen. Det afhænger meget af kroppens anatomi og brystets naturlige størrelse.

Når snittets skal laves, så sker det som regel i hudfolden under brystet, da det giver den bedste adgang for implantatet og samtidig er det let at skjule arret. Alternativt kan man lave snittet i armhulen eller omkring brystvorten.

Er der risici?

Brystforstørrende operationer er som alle andre operationer: der er naturligvis risiko for komplikationer. De mest almindelige er blødninger, infektion og mindre følsomhed omkring arret.

Den hyppigste senfølge er såkaldt kapseldannelse, der giver hårdhed og ubehag. Det kan være svært at forebygge, men du kan med fordel vælge en klinik, der tilbyder kapselgaranti, ligesom Aleris-Hamlet.

FDA godkendte implantater

I Danmark er der kun krav om, at brystimplantater skal være CE-mærket, hvilket betyder, at en række mindstekrav til produktionen er opfyldt. Der er dog ingen kvalitetsgaranti. Hvis du vil sikre dig, at de anvendte brystimplantater er af højeste kvalitet, skal du spørge efter brystimplantater fra en producent, der har en FDA-godkendelse.

Hvis du fortryder

Hvis du har fået lavet en brystforstørrende operation, men fortryder på et senere tidspunkt, så er der ingen problemer ved at fjerne implantaterne. Det er ikke til at sige, hvordan brysterne ser ud efterfølgende. Som regel vil brystet se ud som et naturligt og alderssvarende bryst. Du kan overveje brystforstørrelse med eget fedt som erstatning for brystimplantater.

Flere Nyheder