En omgang chili con carne har ikke altid det bedste ry, for det bliver både sådan en ret, som børn og unge forsøger sig med i første forsøg med at lave mad, og så bliver resultatet derefter, som de voksne skal spise “med glæde”.

Man skal jo starte et sted, så man bliver bedre, men det giver bare ikke et godt førstehåndsindtryk. 

Og den slags fortsætter til, når de bliver studerende, hvor de laver den her ret, fordi man kan lave den forholdsvis billig og i store portioner, så man kan fryse noget ned til senere.

Derfor har den også fået omdømme som at være en billig studenterret; og på samme måde ser man også retten blive brugt i mange folkekøkkener, da man netop kan lave den i stort omfang.

Og mad, der er lavet i gigantiske portioner, plejer også at smage derefter.

Og så er der det evige problem med, hvor stærk skal den chili con carne være?

Gør den chili con carne til noget med udsøgte ingredienser

Men retten smager nu godt, og du har fundet en opskrift på chili-retten på https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/10355/chili-con-carne , og den vil du gå ud fra.

Men du tænker, at hvis man virkelig skal få retten til at smage af noget, som man næsten ville betale mange penge for på en restaurant, så har du tænkt dig personligt at udvælge hver ingrediens til retten ud fra strenge krav.

Så du skal finde en specialbutik, der sælger gode krydderier, og de andre råvarer skal gerne være så friske som muligt, hvorfor du skal hen i mange butikker for at finde alt til retten.

Det kan føles lidt omfangsrigt og skal nok planlægges i god tid, men det bliver også et skønt resultat derefter.

Det blive en omgang chili con carne, som du bestemt kan være bekendt at servere for mange mennesker.