Forkæl din elskede med en ring

17 September 2020
Lotte Hindsberg

Om lidt har din elskede fødselsdag eller det er jeres bryllupsdag. Det kunne også være juleaften. Uanset anledningen kan du med fordel overveje at købe en ring til hende. Det kunne f.eks. være en af de smukke og populære enstensringe. En enstingsring er en enkel guld eller sølvring med en enkel sten i. Den sten kan senere udskiftes med en anden ædelsten, der kan være større eller af en bedre kvalitet hvis det ønskes. 

Nogle gange kaldes en enstensring en prinsessering og bruges ofte til at fri til sin elskede. 

Diamanter er kvindens bedste ven

Mange enstensringe har en diamant i, men det er muligt at vælge en anden ædelsten, såfremt man hellere vil have en anden. Diamanter er imidlertid en populær sten, da den prismæssigt er til at betale, samtidig med at den har et skær af mystik og glamour, som mange andre ædelstene ikke kan matche.

Diamanter og andre ædelstene har været kendt i årtusinder og nogle gange brugt til at transportere store værdier i al hemmelighed. Indtil midten af det 19ende århundrede var diamanter primært begrænset til kongelige og adellige, men i det 19ende århundrede fandt man diamanter i Afrika i en sådan mængde, at det nu er muligt for de fleste at eje en. Diamanter kommer i mange forskellige farver, men farvede diamanter bliver fundet så sjældent, at de er høre kostbare. Der bliver fundet farvede diamanter i et omfang som 1-5 stene om året.

Det er også er i Afrika at verdens største diamant blev fundet tilbage i 1905. Den var på over 3000 carat. Desværre mente man ikke at den kunne sælges eller havde anden værdi i sådan en stor størrelse, så man kløvede den og skabte 105 mindre diamanter. Den største blev på 540,2 carat. Den bliver kaldt Afrikas Stjerne og er i dag en del af de engelske kronjuveler. 

More articles