Frikadeller – når aftensmaden skal være nem og lækker

20 June 2018
Astrid Pedersen

editorial

Når aftensmaden i hverdagen skal være nem og hurtig, er det en rigtig god idé at planlægge den på forhånd. Som travl, udearbejdende børneforælder har man sjældent tid eller lyst til at knokle igennem supermarkedet i myldretiden efter hentning af børnene i institution for dernæst at skulle bruge den berygtede ulvetime på at svede over et komfur. Derfor er det en god idé i høj grad at benytte sig af mad, som bare skal varmes op.

Frikadeller er billig, hjemmelavet færdigmad

Her kan det være fristende at hapse en frysepizza eller to fra supermarkedets frysebokse og så var dén ged barberet. Men for det første er det en dyr genvej til hurtig aftensmad, og for det andet er færdigretter sjældent særligt sunde eller nærende. Du vil, for en brøkdel af prisen, kunne fremstille retter, som du kan gemme i din egent fryser eller i dit køleskab, og dernæst varme op på få minutter, når der skal aftensmad på bordet.

En af disse retter er frikadeller. Frikadeller har den kæmpe store fordel, at de fleste børn elsker dem – og så er du ude over det problem, at ungerne vrænger på næsen af din hjemmelavede mad. Dertil kommer, at frikadeller ikke kræver det allermest avancerede køkkenudstyr til tilberedning. Du skal i bund og grund bare bruge en røreskål til farsen, en god pande til stegning, samt selvfølgelig et komfur og diverse knive og skeer – ting, som et standard køkken sjældent er foruden. Og sluttelig er frikadeller en del billigere at fremstille, end det er at købe færdigretter eller fast food. Ingredienserne hører ikke til i den dyre ende, og du får langt mere næring ud af en portion frikadeller med kartofler og grønt, end du gør fra en frysepizza.

Du finder opskriften på frikadeller – og mange andre nemme retter – online på dk-kogebogen.dk

More articles