Lad ikke ølbrygning lede dig ud på et skråplan

27 June 2019
Anders Lundtang Hansen
image

editorial

Vi siger ikke, at man har et problem med alkohol, fordi man brygger øl; faktisk ser man mere, at det er mennesker, der kan styre deres alkoholindtag, som brygger øl, for den proces med at skabe øllet har dem, som helst bare vil drikke det, ikke tålmodigheden til.

Men der er den forskel, at når man først har fået adgang til at kunne brygge ens egen, skønne øl og forskellig slags af den diverse typer, så har man – på en måde – ubegrænsede adgang til alkohol, så længe man har udstyret og ingredienserne til at brygge det.

Så kan man altid lave lidt ekstra, som man har liggende, og det vælger mange ølbryggere da også at gøre.

For folk, der har problemer med alkohol, så ophører muligheden for at drikke, når baren lukker, eller man løber tør for øl derhjemme.

Ølbryggeren kan midt om natten knappe en stærk øl og – og så er der rigtig mange flere flasker på lager.

Så derfor kan det sagtens tænkes, at før man begyndte at brygge øl, så havde man kontrol over sig selv, men nu hvor man næsten har mulighed for øl hele tiden, så kan det pludselig blive svært at styre.

Man tager en fyraftens-øl, en stærk øl til maden, man inviterer venner over en hverdag til at smage nogle øl, og så skal man lige have en øl bagefter på sofaen foran TV’et og lige toppe det hele af med en godnatbajer.

Mange bække små gør som bekendt en stor å, og det er de der små udviklingstrin i retning af dårligdommen, som man skal være opmærksom på.

De færreste alkoholikere går jo ikke fra at drikke et par genstande om ugen den ene uge til at drikke flere kasser øl den næste.

Derfor skal du være opmærksom på tegnene, når din passion for ølbrygning måske begynder at bevæge sig over i et misbrug.

More articles