Professionel gulvafslibning

05 september 2017
Astrid Pedersen

editorial

Moderne gulve af beton, epoxy, klik parket eller linoleum er måske holdbare og slidstærke samt nemme at rengøre og vedligeholde – men de har på ingen måde den samme charme som originale trægulve. I de gode gamle dage blev mange huse og lejligheder udstyret med særdeles robuste gulve, udført i massivt træ, som var tiltænkt et langt liv. Mange vælger at få skiftet deres originale trægulv så snart det viser tegn på slid, har fået nogle skrammer eller misfarvninger, eller har været udsat for vandskade. Dette er på sin vis forståeligt – et slidt trægulv, som ikke er blevet vedligeholdt med den rette behandling, fremstår ofte gråligt, kedeligt og trist, og hvis det tilmed er plettet af maling eller spartel masse, eller har gamle limrester siddende i furerne, er det langt fra et aktiv for en stue, et køkken eller et soveværelse. Men et trægulv kan sagtens reddes, og genvinde den vitalitet og charme, det havde i sin ungdom. Ofte skal der ikke andet til end en professionel slibning af gulv og en god efterbehandling til, førend gulvet atter udstråler liv og personlighed.

Derfor bør du, inden du rykker det gamle trægulv op og lægger nyt, overveje, om du i stedet bør kontakte en professionel gulvafhøvler i dit område, og bede ham vurdere, om dit gulv kan reddes. Mange trægulve er desværre ikke af en beskaffenhed, så de kan høvles – men de, som er, kan blive helt utroligt flotte, hvis blot de får den rette behandling. Og andre trægulve kan få helt nyt liv af en grundig slibning. Grunden til, at du bør kontakte en professionel i stedet for selv at leje en slibemaskine og kaste dig ud i projektet, er, at en erfaren gulvmand med mange år i branchen hurtigt vil kunne vurdere hvorvidt dit gulv egner sig til afhøvling, eller om du kan nøjes med en grundig slibning.

Du kan for eksempel alliere dig med en professional gulvmand fra gk-service.dk, som kan vejlede dig i behandling af dine gulve.

Flere Nyheder