Autoglas kan lyde som et firma, men faktisk er det mere en samlet betegnelse for de bilruder, man finder i køretøjer med videre, men det er et lidt mere engelsk udtryk for, hvad vi har med at gøre her, som vi samler under samme fane.

Hovedsageligt tænker de fleste i den forbindelse nok på forruder og frontruder til almindelige personbiler, og det er da også den kundegruppe, som de fleste kommer med hos en automekaniker eller en specialist og skal have ordnet.

Her ser man jo også betegnelsen brugt igen i form af en automekaniker, selvom man jo godt ved, at der er tale om almindelige biler, men samtidig betegnede man jo også almindelige biler for “automobiler” før i tiden, dette er jo så blevet forkortet ned til “biler”.

Visse steder bruger man stadig den betegnelse, og dette hæfter sig så til autoglas også, så man ved, at der er taler om glas, man bruger i biler, og at der henvises til ruder, som man benytter sig af i biler.

Men autoglas bruges jo også i forskellige typer af biler, som ikke bare er velkendte personbiler, men også afarter af disse, men det kan endvidere jo også være til autocampere (der var den igen!), eller det kan være til lastbiler.

Desuden kan dette autoglas jo også være noget, der ikke nødvendigvis er forruderne, selvom man oftest snakker om disse.

Der er jo mange flere ruder på en bil, hvor vi blandt andet kan nævne bagruden, side-ruderne, side-spejlene med videre, hvor man blandt andet kan have soltag i form af en glasrude.

Nogle af disse ruder skal rulles manuelt ned, mens andre kører automatiske, takket være elektronik i bilen.

Visse biler har også kun en frontrude, hvor de ved regnvejr og lignende ruller en kaleche op, hvor der så er en gennemsigtigt plastikrude, man kan kigge igennem.  

Bliv en del klogere på emnet her: https://bilglas.dk/vi-tilbyder/autoruder/