Der er mange forskellige måder man kan tilberede kød på. Vores foretrukne er, at man ryger det. Ved at ryge sit kød, kan man tilsætte det en helt speciel smag, som bare smager fantastisk. Lær mere her i indlægget om, hvorfor og hvordan man ryger sit kød.

Ryg dit eget kød

Man kan ryge kød på flere forskellige måder, alt afhængig af, hvor meget man går op i det. Man kan bygge et rygerskur, som udelukkende bliver lavet til at ryge kød. Dette anbefaler vi dog kun, hvis man ryger større mængder.

Er man lidt af en hobbyryger, så kan man købe en lille rygestation, eller selv bygge en af en metal tønde. Det er dog vigtigt, at man behandler tønden korrekt, så den ikke udleder giftstoffer efterhånden som den bliver varm.

Køb røget kød ved et røgeri

Hvis du blot er vild med røget kød, men ikke er den støre madlavningstype, så er der mange steder man kan købe røget kød i dag. Det er muligt at finde et røgeri i Jylland, på fyn og på Sjælland. Derfor skal man ikke være bange for, at det ikke er muligt i nærheden af ens bopæl.

Hvis man ikke har et røgeri i nærheden, så er det muligt at købe røget kød i mange supermarkeder. Dette kød er dog ikke friskt på samme måde, som kødet er, når det kommer direkte fra røgeriet.

Forskelligt kød der kan ryges

Der er mange forskellige typer kød der kan ryges. Det er muligt at ryge makrel, skinke, ørred, mørbrad, kylling og mange flere typer kød. Det er kort fortalt muligt at ryge alt kød, hvis man blot gør det på den rigtige måde. Hvis det ikke gøres korrekt, og kødet ikke bliver tilberedt nok, så står man måske i en situtation, hvor man kan blive syg af at spise det.