Et bordkort kan måske virke som en mindre del af en festudsmykning, men det er faktisk noget af det vigtigste, når det kommer til planlægningen af at samle en større forsamling til officielle begivenheder

Gæsterne ankommer, hvor skal de sidde? De kigger efter deres navn ved de forskellige pladser og finder dem selv – og det vil de ikke glemme, for hvor man måske kan overse lidt pynt i gangen eller farven på ballonerne, så glemmer man næppe, hvordan bordkortene var udformet, og navnet var påskrevet.

Ens bordkort kan ligefrem gå hen og blive et samletaleemne ved blandt andet arrangementer, hvor folk ikke kender hinanden så godt. Man snakker om udførslen og opfindsomheden ved bordkortene, og man sammenligner måske ligefrem hinandens bordkort og mødes til samtaler over disse, som kan åbne op for større emner.

Som festarrangør gør du dig jo også tanker om, hvor de respektive personer skal sidde. Og for at de ikke skal føle sig som et nummer i flokken, men som specielle indbudte personer, gør man sig også den nødvendighed at skabe nogle bordkort, som afspejler arrangementet og glæden ved at se lige netop dén person, som navnet henviser til.

Selvfølgelig er det forståeligt, hvis man ved – specielt større – festarrangementer ikke har tid eller remedier til at lave individuelle bordkort, men skaber dem alle over samme skabelon, men denne skabelon kan stadig have et formfuldendt udtryk, der henvender sig til den enkelte indbudte.

Måske varierer man favnen, der passer til personen, eller også skriver man personens kælenavn på bordkortet og ikke vedkommendes rigtige navn. 

Det indlysende er også at placere bordkortet direkte på den øverste tallerken ved siddepladsen, men selv her kan man være kreativ og for eksempel skrive navnet på en ballon, som man puster op og sætter i loftet over pladsen. 

Vær kreativ og overvej, hvordan det første indtryk med et bordkort kan blive et uudsletteligt indtryk, som man blandt flere ting husker arrangementet for.