Prisen på luft til vand varmepumpe

09 December 2021
Lotte Hindsberg
image

editorial

Svaret på hvad din luft til vand varmepumpe koster, er at det vil afhænge af hvor stor den skal være. Jo større jo dyrere. Har du en stor bolig, måske i flere etager, skal du forvente at din varmepumpe skal være større og derfor dyrere, end hvis du har en lille bolig på en etage. Til gengæld skal du forvente at du spare penge, set i sammenligning med andre former for traditionelle varmekilder. Det kunne blandt andet være et olie- eller gasfyr.

Når du skal finde den rigtige varmepumpe anbefales det at du får en autoriseret installatør ud og få ham til at gennemgå din bolig. Du kan også søge på varmepumper luft til vand priser på internettet.

image

Fordelen ved en luft til vand varmepumpe

En af fordelene ved en luft til vand varmepumpe er at den ikke kræver samme plads som en varmepumpe der udnytter jordens varme. Den er også en del billigere, da der ikke skal graves rør ned i jorden. Til gengæld er den også lidt mindre effektiv. 

Luft til vand varmepumper udnytter forskellen i luften til at generer varme i din bolig. En varmepumpe er en effektiv og billig varmeløsning. For hver kW der bruges til at drive pumpen vil den generer op til 5 kW. Det betyder reelt at omlægger du til varmepumpe vil din investering være betalt på en 5-6 år og da en varmepumpe holder i på til 20 år, er det en god investering. Der samtidig er langt mere miljø og klimavenlig. 

Inden du skifter til en luft til vand varmepumpe skal du ansøge om tilladelse hos kommunen. Selve tilladelsen er rent proforma og du kan få din autoriseret installatør til at hjælpe dig med at udfylde de nødvendige papir. Det anbefales også at du giver BRF besked. Husk at sætte din nye varmepumpe et sted, hvor den ikke generer dine naboer.

More articles