Få mere varme for færre penge med en varmepumpe

08 December 2021
Astrid Pedersen

editorial

Har du et mål om at give din og din families bolig en grønnere og mere klimavenlig profil- og vil du samtidig gerne spare en god sjat penge på dine samlede årlige udgifter til opvarmning af stuer og værelser? Så bør du overveje at investere i en varmepumpe.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er det mest energieffektive – og dermed billige – alternativ til de traditionelle opvarmningsmetoder. Der findes grundlæggende to forskellige typer varmepumpe, nemlig luft til vand varmepumpen og luft til luft varmepumpen.

Sidst nævnte varmepumpe er en glimrende erstatning for en elektrisk radiator, som er den dyreste måde hvorpå du kan opvarme et rum. Med en luft til luft varmepumpe får du rigtig meget mere varme for pengene. Du får samtidig renset luften i boligen ved hjælp af særlige filtre indbygget i varmepumpen. Og når temperaturen stiger i løbet af sommeren kan du ”vende” din luft til vand varmepumpe så den i stedet for at varme luften op køler den ned.

image

Varmer du primært boligen op ved hjælp af vand radiatorer skal du bruge en luft til vand varmepumpe som erstatning for dit olie, gas eller pillefyr. En luft til vand varmepumpe kan nemlig på samme måde opvarmebrugsvand og cirkulationsvand så du vil have varmt vand i såvel haner som radiatorer hele året rundt, selv i den kolde vinter.

Hvad kan jeg vinde ved at skifte fra fyr til varmepumpe?

Du vil faktisk kunne skære op imod halvfjerds procent af din varmeregning med luft til vand varme, samtidig med at dit og din families co2 aftryk reduceres ganske betragteligt. Med en varmepumpe sparer du nemlig på energien uden at skulle skære ned på forbruget.

Det danske VVS firma Amalo kan hjælpe dig med at vælge en varmepumpe som matcher boligens størrelse og husstandens behov. Klik ind og læs mere på Amalo.dk

More articles