Køb af ny bil

02 juni 2020
Lotte Hindsberg

Hvis du har brug for en ny bil har du i princippet 2 muligheder. Du kan købe en ny bil eller også kan det være en brugt bil. Vælger du at købe en ny bil er der færre risiko for at købe “katten i sækken” og der er ofte også garanti på købet. Det er der ikke på samme måde med en brugt bil og derfor er det vigtigt at du sætter tid af til at lære om den biltype du har planer om at købe.

Det er en god ide at læse op på hvilke typer fejl, der ofte er på bilen og hvad prisniveauet er for bilen generelt. Det gør dig bedre i stand til at vurdere bilen. Er du på besøg hos en forhandler, så brug et par minutter på at kigge på de andre biler han har til salg. Det giver dig en ide om de biler han sælger generelt.

Værd at vide

Hvis du beslutter dig for at starte med at kigge på en brugt bil, så bed om lov til at køre en prøvetur. Det skal være en tur, der er længere end en tur rundt om hjørnet. Gerne på 30 min eller mere og du skal både ind i byen og ud på motorvejen.

Udover en køretur i bilen er det en god ide at få lavet en brugtbiltest. At en brugt bil er nysynet siger intet om hvor god stand bilen er i, kun at den er lovlig at køre i. Derfor bør du få FDM eller et andet firma til at lave en grundig test på bilen. Du kan enten få den foretaget inden købet eller du kan få lavet et forbehold i købsaftalen, at den først skal en tur forbi værkstedet til test for købet er endeligt. Gør du ikke det fanger bordet.

Flere Nyheder