Spar tid og besvær med salg af dødsbo til marskandiser

13 januar 2019
Astrid Pedersen
Spar tid og besvær med salg af dødsbo til marskandiser

Når et familiemedlem dør, er det som ofte med stor sorg til følge for de pårørende. Dertil kommer mængden af praktiske opgaver der følger med. Bisættelsen skal arrangeres, arv og gæld skal gøres op – og så er der den afdødes jordiske gods, det såkaldte dødsbo, som skal gennemgås, vurderes og ryddes inden for kort tid.

Hvem kan hjælp mig med tømning af dødsbo?

Hvis du – med rette – føler, at vurdering og rydning af dødsbo er en stor opgave oven i alle de andre praktiske gøremål, som følger i hælene på et dødsfald, kan du vælge at kontakte en marskandiser. Du bør dog være varsom med, hvem du vælger at benytte. Hvis du vil være helt sikker på, at såvel du selv som afdødes materielle efterladenskaber bliver behandlet på professionel og respektfuld vis, vælger du en marskandiser, som er registret dødsbo opkøber. På den måde er du sikret en værdig behandling og en fair vurdering af dødsboet.

Hvordan foregår det, når jeg vælger salg af dødsbo?

Når du sælger et dødsbo til en marskandiser med henblik på rydning, vil det være ifølge en forudgående vurdering af dødsbo, på basis af hvilken der udarbejdes en aftale. Denne aftale skal sikre såvel dig som marskandiseren imod misforståelser i forbindelse med salg af dødsbo. Du og marskandiseren gennemgår sammen dødsboet, og aftalen udarbejdes og underskrives. Hernæst er det op til din marskandiser at forestå selve rydningen.

Dette betyder, at marskandiseren sørger for, at alle effekter – også dem, han ikke selv vil sælge – bortskaffes fra boligen på forsvarlig vis. Værdiløse genstande køres til genbrugsstationen eller doneres til velgørende formål, og marskandiseren sælger de effekter, han mener at kunne omsætte. Marskandiseren i Store Kongensgade har mange års erfaring med vurdering og rydning af dødsbo.

Du kan læse mere om salg af dødsbo på dødsbo-rydning.dk

Flere Nyheder