Få dit badekar tilbage med en effektiv emaljering

01 november 2021
Astrid Pedersen

editorial

Et badekar i eget badeværelse er lig med muligheden for at holde spa aften lige præcis når man vil.

Det er ren luksus selv at kunne bestemme hvornår man vil tage et varmt karbad i stearinlysenes skær, hvilke duftende sæber, olier eller salte som skal i vandet, og hvor længe man ønsker at ligge og slappe af i det lune vand før man skal op. Man slipper for at betale spidsen af en jetjager for at tjekke ind på et dyrt hotel eller en wellness klinik.

Det allerbedste ved at have et badekar inden for hjemmets fire trygge vægge er dog at man ikke skal op og i tøjet når spa aftenen er overstået. Man kan bare gå direkte ind i sin bløde seng, og sove som en baby.

Et slidt og grimt badekar kan være uhygiejnisk

Dette gælder dog kun hvis emaljen på badekarrets inderside står smuk og skinnende. Hvis badekarret med årene er gået hen og blevet ridset, skrammet og misfarvet kan det på ingen måde anbefales at bruge det til karbad.

Såvel revner og ridser som de misfarvede plamager der skyldes aflejringer af kalk og okker kan nemlig gemme på temmelig frastødende overraskelser i form af bakterier og svamp. Disse mikroorganismer er potentielt sygdomsfremkaldende. Og du sætter således dit helbred på spil hvis du alligevel vælger at nedsænke dit legeme i et badekar fyldt med lunt vand.

Hvordan sætter jeg badekarret i stand

Hvis du atter ønsker at kunne tage karbad i dit badeværelse bør du kontakte en dygtig badekarsmaler som kan hjælpe dig med at renovere emaljen i dit badekar. Denne proces tager ikke mere end fire timer plus et døgns hærdning af emaljen hvorefter dit badekar atter er klar til at blive taget i brug.

Klik ind på Emaljespecialisten.dk og find din lokale badekarsmaler i København.

Flere Nyheder