Tre nemme former for kartofler

14 January 2019
Emilie Jacobsen

editorial

Kartofler er en god form for tilbehør til en lang række forskellige former for mad. Det er med til at gøre, at du kommer til at servere dem rigtig mange gange. Derfor kan det være rart, at du har nogle forskellige opskrifter, som du kan variere imellem. Dermed bliver jeres mad ikke alt for ensformig, selvom I ofte spiser kartofler.

Her får du tre bud på lækre former for kartoffel tilbehør, som du hurtigt kan lave. Artiklen er skrevet med inspiration fra dk-kogebogen.dk. En stor online kogebog, hvor du kan finde opskrifterne på de retter, som vi nævner her. 

1. Flødekartofler

Flødekartofler er en oplagt form for tilbehør til en lang række forskellige former for mad. Du kan både servere det til hverdag og til fest, og det er en ret, som de fleste elsker. Det er nemt for dig at tilberede retten, når du først har skrællet kartoflerne og skåret dem i skiver. Derefter blander du dem med løg og overhælder dem med fløde, og så skal de ellers bare stå i ovnen. 

2. Hasselback-kartofler

Hasselback-kartofler er en anden form for kartofler, der er supernemme for dig at lave. Du skal bare bruge kartofler, olie og salt til dem. Du skræller først kartoflerne og skærer dem derefter næsten hele vejen igennem, men ikke helt, da kartoflerne stadig skal hænge sammen som en helhed. Derefter smører du dem med olie, drysser dem med salt og bager dem i ovnen. De ser virkelig flotte ud, selvom de er så nemme at tilberede. 

3. Bagte kartofler 

Bagte kartofler bliver tit brugt som en ret i sig selv, hvor du kan komme smør eller en lang række forskellige former for fyld i. Du kan dog også bare bruge det som en nem måde for dig at tilberede kartofler på. Fordi bagte kartofler ofte er så store, er det en god ide, at I er flere, der deler en. 

More articles